GOSS-BIZ 20 Nëntor 2023, 15:00

Mira Murati largohet nga drejtimi i Chat GTP pas një dite!

Mira Murati largohet nga drejtimi i Chat GTP pas një dite!

Një ditë pasi u vendos në krye të Chat GTP, shqiptarja Mira Murati është zëvendësuar në këtë pozicion nga Emmett Shear. Lajmi është bërë i ditur nga burime zyrtare të ‘OpenAI’, vetëm 48 orë pas shkarkimit kaotik të shefit dhe bashkëthemeluesit, Sam Altman.

Bordi e shkarkoi Altman të premten, duke thënë se kishte humbur besimin tek ai dhe emëroi shefen e teknologjisë së OpenAI, Mira Murati, si drejtuese të përkohshme ekzekutive. Por drejtimi i kompanisë nga dita e sotme i ka kaluar Emmett Shear.

“Kishte spekulime se Altman mund të kthehej”, thuhet pas një reagimi të ashpër nga stafi dhe investitorët.

Të dielën në mbrëmje, bordi i OpenAI tha se i qëndron vendimit të tij si e vetmja rrugë për të avancuar dhe mbrojtur misionin e OpenAI.